Kiev’de teyit edilen koronavirüs vakalarının sayısı 132 oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Belediye başkanı Vitaliy Kliçko, Kiev’de önceki gün, bir yaşındaki bir çocuk da dahil olmak üzere 25 yeni COVID-19 enfeksiyonu vakasının doğrulandığını, başkentte toplam vaka sayısının 132 olduğunu belirtti.

Kliçko “Kiev’de dün COVID-19 koronavirüs hastalarının sayısı 25 kişi daha arttı. Toplamda başkentte 132 laboratuvar tarafından teyit edilmiş koronavirüs vakası var.” dedi.

Yeni 25 vakanın 23-71 yaş arası 12 erkek, 21-80 yaş arası 12 kadın ve bir yaşında 1 bebeğin olduğunu söyleyen Kliçko “25 hastadan 15’i hastaneye kaldırıldı … Geri kalan 10 hasta doktor gözetiminde kendi kendine tecrit şeklinde evde tedavi ediliyor.” dedi.

Aynı zamanda, belediye başkanı, son 24 saat içinde teşhisi doğrulanan kişilerin yarısından fazlasının yakın zamanda Ukrayna’dan ayrılmadığını vurguladı. Kliçko, “Yani, Ukrayna’da enfekte oldular. Bu, virüsün şehre yayıldığı anlamına geliyor.” dedi.

Başkentin belediye başkanı bir kez daha Kiev sakinlerini karantina önlemlerine uymaya çağırdı. Kliçko, “Lütfen evinizde durun! Şehirde dolaşmayı bırakın, sizi korumak için yapılan kısıtlamaları gözardı etmeyin!” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com