Kiev’de Taksi şoförü bir Türk vatandaşını gasp etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Savcılığı Basın Ofisi’nden bildirildiğine göre 9 No’lu Kiev Yerel Savcılığı, bir bıçakla Türk vatandaşına saldıran ve gasp eden şüpheli taksi şoförünün yakalandığını bildirdi.

Ukrayna’ya turistik amaçlarla gelen kişi şehir merkezine gitmek için 9 Eylül akşamı 8 civarlarında taksi çağırdı.

Müşterinin nakit parasını farkeden ve daha önce birkaç defa hırsızlık suçundan sabıkası olan 32 yaşındaki şoför, Solomenskiy bölgesi yakınında aracı durdurup, müşteriyi bıçakla tehdit etmek suretiyle 5 bin grivna parasını alıp, arabadan attı ve bilinmeyen bir yöne doğru yola çıktı.

Ayrıca bakınız: Kiev’de Taksici, Para Ödemeyen Müşteriyi Evinin Bodrumuna Zincirledi

Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelinin bulunduğu araç kısa süre sonra polisler tarafından durduruldu. Para ve bıçak saldırganın üzerinden çıktı.

Tutukluya, Ukrayna Ceza Kanunu’nun 187. maddesi (soygunun gerçekleştirilmesi, gasp, şiddet, saldırıya uğrayan kişinin hayatını veya sağlığını tehdit etmek) gereğince işlem yapıldı. Mahkeme, tutuklu yargılanan sanık için 7 yıla kadar hapis isteminde bulunmaktadır.

Kaynak: kreschatic.kiev.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com