Kiev’de taksi fiyatlarında yüzde 40 artış planlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’deki taksiler yakında daha pahalı hale gelecek. Bir kilometrelik seyahatin maliyetinin 6 grivnadan 10 grivnaya yükseltilmesi planlanıyor.

taxi

Başkentteki taksiciler, toplu taşıma fiyatlarındaki artışın ardından “taksileri minibüse çevirmemek” için fiyatları en az yüzde 40 artırmayı planlıyor. Yakıt fiyatlarındaki artış sebebiyle sürücülerin kazançlarının önemli ölçüde düştüğü belirtiliyor.

Kiev’deki taksi şoförleri sendikası başkanı Valentin Golubev, Kiev TV kanalına verdiği demeçte, bunun sürücülere gelir sağlamaya ve yolcular için konforlu bir ulaşımı sürdürmeye yardımcı olacağını söyledi.

Golubev’e göre, şu anda ekonomi sınıfı bir seyahat için ortalama 1 km fiyat 6 UAH. Fiyat artışından sonra fiyat en az 10 UAH/km olmalıdır. Kısa mesafeye bir yolculuğun fiyatı yaklaşık 40 UAH olmalı.

Ukraynalıların kullandığı yakıtın altıda biri kalitesiz ve sahte

Golubev, “Taksileri minibüse çevirip minibüs sektörü işçilerinin ekmeğini elinden almak istemiyoruz. Bugün birkaç kişi kısa bir yolculuk için taksi sipariş etse, otobüsle gitmektense taksiyle gitmek onlar için daha avantajlı oluyor.” dedi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışa da dikkat çeken Golubev bir taksi şoförünün ayda 3000-3500 UAH daha fazla yakıt harcadığını belirtti.

Golubev, konfor ve güvenlik düzeyini artırmak için yasal çerçevenin değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Bu, ise Uber, Bolt, Uklon gibi büyük şirketler arasındaki görüşmelerden sonra gerçekleşecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com