Kiev’de Suikast Girişimi, Bomba Erken Patlayınca Şüpheli Ağır Yaralandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Kiev’de istihbarat görevlisinin aracının altına bomba düzeneği yerleştirmeye çalışan şüpheli kişi, bombanın patlaması sonucu ağır şekilde yaralandı.

Olay, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Goloseyevski bölgesinde bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkında yerel saat ile 02: 00 civarında meydana geldi.

Yerel medya, Rusya’nın desteklediği ayrılıkçılara karşı askeri operasyonlarda görev almış olan bir istihbarat görevlisinin aracına bomba düzeneği yerleştirmeye çalışan bir adamın, bu sırada bombanın ‘planlanandan erken patlaması’ nedeni ile ağır yaralandığını duyurdu.

Polis, ağır yaralanan şüpheliyle ilgili soruşturma başlatıldığını; şüphelinin hastanede tedavisinin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, polisin olayı ‘cinayet girişimi’ olarak ele aldığı belirtildi. Polis, patlama sırasında araç sahibinin olay yerinde olmadığını da duyurdu.

Kaynak: DHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com