Kiev’de su sayaçları okumasında yeni yöntemler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kievvodokanal basın servisi tarafından bildirildiğine göre soğuk ve sıcak su sayaçlarının okumalarını ayın herhangi bir gününde iletmek artık mümkün.

“Artık sayaç okumalarını 1. ile 5. günler arasında olmak üzere ayın herhangi bir gününde iletebilirsiniz. Göstergeler, yalnızca iletildikleri ayda dikkate alınabilir.” denildi.

Belirtildiğine göre, hesaplamalardaki uyuşmazlıkları önlemek ve bunun sonucunda oluşan borçlanmanın yanı sıra fiili tüketime göre fatura almak için sayaç okumalarını zamanında göndermek gerekir.

Göstergeleri aşağıdaki şekillerde gönderebilirsiniz:

1. Vodoknal sitesinde yer alan “Hesabım” bölümü üzerinden. Uyarı! Hesabınıza kayıt olmalısınız.

2. vodokanal.kiev.ua web sitesin ana sayfasında yer alan “Göstergeleri Gönder” düğmesine tıklayarak.

3. “Viber” ve “Telegram” mobil uygulamalarını kullanarak. Bunu yapmak için uygulamaları akıllı telefonunuza kurmanız ve “Kievvodokanal” genel hesabını bulup abone olmanız ve bir metin mesajı göndermeniz gerekir. Daha sonra, sadece Viber bot veya Telegram bot talimatlarını izlemeniz gerekir.

Bakınız: Kiev ve Bölgelerde Yeni Isıtma ve Sıcak Su Tarifeleri

4. Kievvodokanal’ın mobil uygulaması üzerinden.

5. Banka kurumlarında ödeme yaparken ödeme notunun ilgili sütununa göstergeleri yazarak.

6. Kievvodokanal’ın (044) 202-0202 no’lu iletişim merkezi üzerinden.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com