Kiev’de sokaklarda ücretli park dönemi başladı: Saatte 5 UAH’dan başlıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yaz aylarında, Kiev yetkililerinin yerleşim yerlerinin yakınlarına ücretli otopark yapmayı planladıklarına dair söylentiler vardı. O dönemde, Kiev Şehir Devlet İdaresi bu bilgiyi yalanlamasına rağmen bile o dönemde şehir merkezindeki belirli sokaklarda ücretli otopark uygulamasına geçmişti.

kiev otopark

Kiev Şehir Devlet İdaresi’nin Kiev park haritasına göre, bu tür park alanları Pozniaky’deki çeşitli caddelerde ve Obolon’daki Dream Town alışveriş merkezinin hemen yakınında göründü.

Otopark alanları 08:00-22:00 saatleri arasında ücretli hale getirildi.

Bununla birlikte şehir merkezi 1 ve 2. bölge olarak bölümlendi. Şehrin orta kısmını kapsayan 1. bölgede saatlik park ücreti 35 UAH, hemen çevresindeki 2. bölgede ise 25 UAH olarak belirlendi. Daha çok yerleşim bölgelerinde kalan 3. bölgede park ücretleri de saatte 5 UAH olarak belirlendi.

Park alanları haritasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal ağlarda, Kiev sakinleri ise bu karara öfkelerini göstermeye devam ediyor, çünkü hemen evlerinin yakınında bir noktaya bir gün arabayı bırakmaları 70 UAH’a mal olacak.

Ukrayna şehirlerinin yaşam kalitesine göre sıralaması: Lider Vinnitsa

Pozniaky sakinlerinden birisi “Artık arabayı evde bırakmanın (paradan tasarruf etmenin, havayı kirletmemenin) ve işe gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanmanın bir anlamı olmadığı ortaya çıktı. Pozniaky sakinlerinden birisi için, ofisin yakınında park edip aynı parayı ödemek, arabayı evde bırakıp toplu taşıma aracıyla gitmekten daha konforlu ve kolay olacak” diyor.

Otopark için ödeme yapılmaması durumunda, sürücüler mevcut mevzuata bir saatlik park ücretinin 20 katı para cezasına çarptırılacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com