Kiev’de polis sahte ehliyet satan bir örgütün faaliyetlerini durdurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de kolluk kuvvetleri, Ukrayna ve AB’de Avrupa tarzı sahte ehliyet üreten ve satan organize bir suç örgütünün faaliyetlerini durdurdu.

Başsavcılığın basın merkezi tarafından bildirildiğine göre bu faaliyetlerinden elde ettikleri gelir 20 milyon UAH’a ulaştı.

Grubun organizatörü Kiev’de ikamet etmekteydi. Ukrayna ve Avrupa Birliği vatandaşlarının Avrupa tarzı bir sürücü belgesi sipariş edebileceği bir web sitesi oluşturdu. Müşteriler web sitesinde bir başvuruda bulunduktan sonra, bir çağrı merkezi çalışanı onları arayarak, kendilerini Varşova’da bir sürücü kursuna kaydettireceklerini ve kendileri yerine bir başkasının sınavı vereceğini bildiriyordu.

İçişleri Bakanlığı’nın web sitesinde belirtildiğine göre, sahte belgenin değeri 43 bin UAH.

Hazırlanan belgeler posta yolu ile gönderilirken, para alıcılar adına açılan banka hesaplarına aktarılıyordu.

Kiev’de kolluk kuvvetleri, bilgisayarlara, telefonlara, kartlara, pullara, mühürlere ve sahte belgelere el koydukları bir dizi arama gerçekleştirdi.

Ceza yargılaması öncesi soruşturma devam ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com