Kiev’de Polis 400 Kg. Kokain Ele Geçirdi(Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotograf-npu.gov.ua

Uluslararası suç çetesinin üyeleri, Latin Amerika’dan Batı Avrupa’ya kokain kaçakçılığı yapıyordu.

Kiev polisi Latin Amerika’dan Ukrayna’ya gelen yaklaşık 60 milyon dolarlık 400 kg kokain ele geçirdi. Uuluslararası şebekenin üyeleri Latin Amerika’dan Batı Avrupa’ya kokain kaçakçılığı yapıyordu. Bununla birlikte Ukrayna’da Kolombiya’dan gelen güçlü bir kokain tedarik kanalı keşfedildi. Ukrayna kolluk kuvvetleri bir dizi gözaltı ve 10’dan fazla arama gerçekleştirdi. Ulusal Polis başkanı Sergey Knyazev “Sonuç olarak, 400 kg kokain ele geçirildi, saflığı 90’ın üzerindedir. Kokainin toplam bedeli yaklaşık 60 milyon dolardı.” Kokain mahkeme kararından sonra imha edilecek.

Uyuşturucu nakliyesi ve satışı ile ilgili üç Ukrayna vatandaşı da gözaltına alındı. Aramalardan sonra, polis ilk kokain partisine el kondu. Daha sonra, ülkelerinde benzer suçlar işlediği için defalarca yargılanan Hollanda ve İngiltere vatandaşları da gözaltına alındı. İlk ele geçirilen narkotik madde grubu 270 kg idi. Uyuşturucu arzı suç planının ortak organizatörü, kendisini Ukrayna’da yasallaştırmak isteyen bir Rus vatandaşı çıktı. Knyazev, Türkiye ve Rusya Federasyonu vatandaşlarının da uluslararası şebeke ile ilgili olduğunu söyledi. 1 Temmuz’da, Ukrayna’ya giren ve kolluk kuvvetlerinin tespit ettiği başka bir şebeke daha ortaya çıktı. İki aşamada onlardan 70 ve 60 kg şeklinde kokain ele geçirildi.

Kaynak: npu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com