Kiev’de merkez otobüs terminali kapatılıyor. Şehre iki yeni terminal yapılacak.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Master Planı gereğince, Kiev’in merkezinde bulunan şehirlerarası otobüs terminalinin kapanması; bunun yerine Teremki konut alanı (güney ve batı yönleri) ile Harkov Meydanı (kuzey, doğu ve güney-doğu yönleri) bölgesinde iki yeni otobüs terminalinin inşası öngörülmektedir.

merkez otobüs terminali Kiev

Belediyenin “Kyivgenplan” master planı doğrultusunda buna ek olarak ilçelerle ulaşım için üç yeni otobüs istasyonu inşaatı daha planlanmaktadır: “Novobiliçi”, “Troieşçina” ve “Lisnitstvo”. Bunun yanı sıra mevcut iki otobüs istasyonu da yenilenecek: “Darnitsia” ve “Polissya”. Bu süreçte Merkez Otobüs Terminali, Podil, Pivdenna ve Daçna otobüs terminalleri de kapatılacak.

Bu karar, şehirlerarası otobüs hizmetlerinin yolcularının ve taşıyıcılarına daha iyi hizmet vermek ve sıkışık şehir trafiği koşullarında şehirlerarası otobüslerin şehir sokaklarında hareketini dışlamak için verildi.

Yeni Master Plan “Kyivgenplan”) üzerinde inceleme için ilan edilmiştir http://kyivgenplan.grad.gov.ua/

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com