Kiev’de koronavirüs yayılmasına karşı önlemler alınıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev yetkilileri koronavirüsün yayılmasını önlemek için ek önlemler getirdiler. İlgili karar Kiev Şehir Devlet İdaresi Teknolojik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durumları Daimi Komisyonu tarafından alınmıştır.

Korrespondent’in haberine göre, Kamu ve özel hastane ve kliiklerde akut solunum yolu viral enfeksiyon belirtileri olan hastaların ek takibi sağlanacaktır.

Bu nedenle, Sağlık Bakanlığı, tıbbi kurumlarda akut solunum yolu viral enfeksiyonları ve zatürree belirtileri olan hastalar için ayrı bir giriş sağlamalıdır; laboratuvar çalışmaları için solunum semptomları olan hastalara ayrı biyolojik malzeme seçimi yapılacaktır. Hastalara ayakta ve yatarak tedavi sağlayan ambulans ekipleri ve sağlık kurumlarının uzmanlarına uygun cihazlar sağlanmalıdır.

Sağlık Bakanlığı ve devlet eczanesine tıbbi tesislere antiviral ilaç, dezenfektan ve kişisel koruyucu ekipman tedarik etmesi talimatı verilmiştir. Eczane ağında yeterli sayıda antiviral ilaç ve koruyucu ekipman bulunacaktır.

Kiev Şehir Devlet İdaresi Birinci Başkan Yardımcısı Nikolay Povoroznik “Şehirde yeterli donanıma sahip ve yüksek nitelikli bulaşıcı hastalık uzmanlarına sahip yedi sağlık kurumu tespit edildi. Birincil ve ikincil doktorlar için eğitim verildi. Hafta başından beri başkent okullarındaki ve anaokullarındaki öğrencilerin ateşleri ölçülmeye başlandı. Şehir, havaalanlarında da ek önlemler oluşturacak.” dedi

Ayrıca başkentte, koronavirüs belirtilerine benzer semptomların saptanması durumunda başvurabileceğiniz, 24 saat açık bir “Telefonda doktor tavsiyesi” hattı olduğunu hatırlattı. Kiev sakinleri ücretsiz olarak 15-83 veya operatör tarifesiyle 044-235-01-01 numaralarını arayabilir.

Ulaştırma Altyapı Dairesi otobüs duraklarında, metro istasyonlarında, vagonlarda, bekleme alanlarında mevcut dezenfeksiyon önlemlerini güçlendirmelidir. Çalışanlara kişisel hijyen ve kişisel koruyucu ekipman sağlamanın yanı sıra solunum yolu enfeksiyonu belirtileri olan kişilerin çalışmasını önlemek için sağlık durumlarının günlük olarak izlenmesini sağlamalıdır.

Kurumların, işletmelerin, kuruluşların başkanları, tren istasyonları, ticaret kurumları, kültür kurumları ve alışveriş ve eğlence tesisleri, sinemalar, vb. gibi kitlelerin bulunduğu yerlerde mevcut dezenfeksiyon rejimini güçlendirmelidir.

Eğitim ve Bilim Departmanı, Gençlik ve Spor Departmanı, Sosyal Politika Departmanı, Kültür Departmanı, Kiev’deki ilçe yönetimleri, yüksek öğrenim kurumlarının başkanları, kurum ve yurtların kapalı tesislerinde kültürel etkinlikler sınırlandırmalı ve dezenfektanlar kullanarak ıslak temizlik yapmalıdır. hava sıcaklığının düzenleyici göstergelerine uygunluğu sağlamak, tesislerin havalandırılması vb.de sağlamalıdırlar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com