Kiev’de konut binalarında ısıtma 25 Ekim’de başlatılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Radyo Kiev” yayında Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko tarafından açıklandığına göre, başkentte konutlarda ısıtma 25 Ekim Cuma günü başlatılacak.

Kliçko “Gelecek hafta çok soğuk olacak. Ve yarından sonraki gün ısıtma sistemine geçiyoruz. Merkezi ısıtma sistemimizin Avrupa’nın en büyüğü olduğu ve tam kapasiteyle çalışmaya başlamak için yaklaşık 10 güne ihtiyacımız olduğu konusunda uyarmak istiyorum.” dedi.

Ancak, belediye başkanına göre, şehir ısıtma sezonu için hazırlandı ve şehir yetkilileri 25 Ekim’de konut binalarında ısıyı açacaklar.

Bakınız: Kiev ve Bölgelerde Yeni Isıtma ve Sıcak Su Tarifeleri

Özellikle, Kyivteploenergo yardımcı programı zaten 80 kilometreden fazla yıpranmış ısıtma sisteminin yeniledi ve çalışmalar devam ediyor. Onarım gerektiren 20 bin kilometreden fazla ısıtma sistemini miras aldık. Yine de, aşınmış ağların onarımını yapıyoruz. Böyle bir sistem devraldık ve tamir etmek için her şeyi yapıyoruz, zaman zaman sıkıntı olmayacağının garantisini veremem. Şimdi Naftogaz ile gaz alım anlaşması imzaladık, yani ısıtma mevsimi için hazırız.”dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com