Kiev’de kiralık dairelere olan talep keskin bir şekilde arttı. Peki ya fiyatlar?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Emlakçılar Ağustos ayının sonundan bu yana kiralık dairelere olan talepteki sıçramayı mevsimsellik ile açıklıyorlar: İş sezonunun başlangıcı, okulların açılması vb. Ayrıca Kiev’e gerçekleşen iç göç ve Kiev’de daha fazla yeni iş olanaklarının oluşması da nedenlerin başında gösteriliyor.

Ubr.ua’nın verdiği haberde emlakçılar, genel olarak, Kiev’deki konut talebinin geçen sonbahardan yaklaşık % 15 daha yüksek olduğunu söylüyor.

Bakınız: Ukrayna’da Nasıl Ev Kiralanır?

Piyasada artan yüksek talebe rağmen, en çok rağbet gören dairelerin fiyatları ise % 10-15 oranında arttı.

Bugün, Kiev’in merkezinde, kiralık konutlar 600-2500 dolar aralığındadır. Merkeze uzak semtlerde ise kiralar 400-700 dolar arasında değişmektedir. Fiyatlar evin sınıfına ve özelliklerine göre farklılık göstermektedir.

En çok rağbet gören daireler 40-60 metrekare büyüklüğündeki bir ya da iki odalı daireler olmaktadır. Kiracılar, metroya ve üniversitelere yakın yerleri daha çok tercih ediyor.

Park Lane genel müdürü Viktorya Barabaş “Kiev’de artık aktif olarak uygun fiyatlı ve konforlu konutlar inşaa ediliyor. Tüm mikro reyonlar kendi altyapılarıyla ortaya çıkıyor. Metro istasyonlarının yakın birkaç büyük proje var. Elverişli konumu ve konut kompleksi alanlarında gerekli tüm alanların mevcut olması, bu tür tesisleri popüler hale getirmekte ve bu projelere konut piyasasında bariz bir üstünlük getirmektedir. ”dedi.

Ayrıca, başkentin iş ve kültür yoğun merkezi yerlerinde yapılan kontlar da yüksek talep görmektedir. Emlakçılar, bu konutları temelde siyasi elitler, üst ve orta düzey yöneticilerin kiraladığını söylüyorlar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com