Kiev’de kiralık daire talebi savaş öncesine göre yüzde 38 daha yüksek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Panik dalgası yatıştı. Ukrayna'da emlak piyasasında fiyat düşüşleri durdu

Daire kiralamak için kullanılan iOS uygulaması Bird verilerine göre, Nisan 2023’te Kiev’de daire kiralama talebi savaş öncesi göstergelerini %38 aştı.

Bird tarafından yapılan basın açıklamasında “Kiralık daire arayanların sayısı savaşın başlangıcından bu yana tamamen toparlandı ve hatta daha da fazlası: bugün talep savaş öncesine göre %38 daha yüksek. Kış ve sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından kira fiyatlarında beklenen artış ise henüz gerçekleşmedi.” denildi.

Bird’e göre, Nisan ayında Kiev’de iki odalı daire kiralama fiyatları %4 arttı. Şu anda ortalama fiyat aylık 13.000 UAH, tek odalı daireler için ise aylık 9.000 UAH iken, üç odalı daireler için ortalama fiyat 20.000 UAH.

Lviv’de genel olarak daire kiralama fiyatları başkenttekinden daha yüksek olmaya devam ediyor, ancak bir önceki aya göre tek odalı daireler %7, iki odalı daireler %12 daha ucuz hale geldi. Lviv’de tek odalı bir daire kiralamanın ortalama fiyatı aylık 15.000 UAH, iki odalı bir dairenin aylık 16.000 UAH ve üç odalı bir dairenin aylık 18.600 UAH’dır.

Bird, 2022 yılına kadar yalnızca Kiev için çalışmaktaydı. Lviv’de şirketin Google’dan aldığı hibe sayesinde uygulama 13 Aralık 2022’de kullanıma açıldı. Ayrıca geçen yıl hizmet Londra’da da başladı ve pek yakında Varşova’da da başlayacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com