Kiev’de işsizlerin üçte biri 35 yaşın altındaki gençler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de kayıtlı işsizlerin üçte biri 35 yaşın altındaki gençlerden oluşurken, 35-44 yaşları arasında aynı sayıda vatandaş bulunmaktadır.

Kiev şehir istihdam merkezi direktörü Viktor Biliç, “Başta gençlerin olmak üzere Kiev’de işsizlerin istihdamı sorununun çözümünü etkileyen, işgücü piyasasındaki temel sorunlardan biri, işgücü arz ve talebi arasındaki dengesizliktir.” dedi.

Yılın başından bu yana 11 bin genç, Kiev Şehir İstihdam Merkezi hizmetlerinden yararlanılarak işe yerleştirildi. İşsiz gençlerin % 82’si beyaz yakalı, % 16’sı işçi ve % 2’si mesleği olmayan veya özel eğitim gerektirmeyen pozisyonlarda çalışan kişilerden oluştu.

Genç işsizlerin % 10.9’u, istihdam hizmetine başvurmadan önce bir yıldan fazla bir süredir çalışmamıştı. İşini kaybetmeden önce çalışan gençlerin çoğu toptan ve perakende ticaret, araç tamir sektörlerinden gelirken; kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal sigorta; finans ve sigorta faaliyetleri; bilgi ve telekomünikasyon; idari ve destek hizmetleri ile işleme endüstrisindeki faaliyetlerde çalışanlar da yoğunluktaydı.

İşsizliğin nedenleri.

Gençler arasında işsizliğin temel nedenlerinin, özellikle eğitim kurumları ve işverenler arasındaki yetersiz etkileşim seviyesi, genç uzmanlar için gerekli niteliklerin eksikliği ve gelecekte ücretler için gereğinden fazla tahmin edilen gereklilikler olduğu şeklinde açıklıyor.

Kiev işgücü piyasasında bir boş pozisyona karşılık 3 işsiz bulunduğu, aynı zamanda, ortalama olarak 7 çalışanın 1 boş pozisyona başvurduğu da belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com