Kiev’de, ısıtma fiyatları geçen seneye göre yüzde 74 daha fazla olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

18 Ekim’de ilan edilen 13 Ekim tarihli Kiev Şehir Devlet İdaresi emrine göre, şehir sakinleri 1 Gcal ısı için 2,876 UAH ödemek zorunda kalacaklar. Karşılaştırma için, 2020’de bu rakam 1,654 UAH idi. Böylece, yıl boyunca tarifelerin artışı % 74’e ulaşacak. Uzmanlar bu kararı siyasi bir oyun olarak görüyor.

Kiev ısıtma sezonu

Ekim ayı başlarında Kliçko, Kiev Kent Konseyi’nin ısı tarifelerinde artışa izin vermeyeceğini ve aynı zamanda şehrin güvenle kışa girme fırsatı sağlayacak, tüketicilerin çıkarları doğrultusunda bir karar vermesinin önemli olduğunu söylemişti. Buna rağmen artış gerçekleşti.

Kamu Hizmetleri Tüketiciler Birliği başkanı Oleg Popenko, böyle bir artışın arkasında “siyasi bir oyun” olduğu görüşünü dile getirdi. Daha spesifik olarak, Kiev’in mevcut belediye başkanı Vitaliy Kliçko yakında Kiev Şehir Devlet İdaresi başkanlığı görevini kaybedeceğini anladığı için Cumhurbaşkanlığı Ofisi ile bir çatışma içerisindedir.

Lviv müfrezesi sınır muhafızları üç Türk vatandaşını gözaltına aldı

Popenko “Kliçko, Zelenskiy’i çok zor durumda bırakıyor. Kliçko’nun ardından başkentte iktidara gelecek olan cumhurbaşkanlığı ekibinden kişiler, tarifelerle durumu istikrara kavuşturmak için Kiev’e çok daha fazla para koymak zorunda kalacaklar.” dedi.

Yüzleşmeyle ilgili sözleri desteklemek için Popenko aşağıdaki örneği veriyor. İki hafta önce Kliçko, şehirde çöp toplama için işletmeler arasında bir ihale düzenledi. İki şirket kazandı (özel ve belediye). Bu yarışma, 15 yıllık bir sözleşme öngörüyor. Bu süre ise Kliçko’nun açıkça başka bir belediye başkanına yol vereceği bir dönemi içermektedir.

Kiev’de 23 Ekim Cumartesi gününden itibaren evlerde ısıtmanın başlatılması planlanmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com