Kiev’de ısıtma fiyat tarifeleri sezon sonuna kadar değişmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kievteploenergo temsilcisi Konstantin Lopatin tarafından yapılan bir açıklamaya göre Kiev’deki ısıtma fiyat tarifeleri, gaz fiyatlarında bir düşüş olması durumunda bile önümüzdeki yıl Mayıs ayına kadar değişmeyecek.

Hiçbir şey değişmeyecek. Isı tarifesi Mayıs 2020’ye kadar geçerli olacak. Değişmeden kalmalı: gaz daha ucuz olsa da tarife değişmeyecek, gaz fiyatı yükselse de tarife değişmeyecek.” dedi.

Lopatin, doğal gaz fiyatındaki değişiklik göz önüne alındığında, hizmet sağlayıcıların bir tarife revizyonu olasılığını hemen yapmalarına izin vermeyen belirli bir yasal tutarsızlık olduğunu açıkladı. Tarife oluşturma prosedürünü düzenleyen tek belge, değiştirildiği şekliyle 869 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’dır. Yalnızca yeni bir ısı tedarik hizmetinin tarifesinde değişilik yapmaya müsaade etmektedir.

Lopatin, “Bugün, şirketimizin yukarı ya da aşağı geçerli olan tarifeyi değiştirme fırsatı yok.” dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla Bakanlar Kurulu % 10’dan fazla gaz fiyat değişikliği durumunda; ısı ve merkezi ısıtma hizmetleri için tarifelerin ayarlanmasına izin verecek bir rejim oluşturma konusunda çalıştığını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com