Kiev’de ısı ve sıcak su tarifelerinde yüzde 40 artış beklentisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kamu hizmeti şirketi “Kievteploenergo”, bu sonbaharda başkent Kiev’in sakinleri için ısı ve sıcak su tarifelerinin, artan gaz fiyatlarına bağlı olarak %40 artabileceği konusunda uyardı.

Teplokommunenergo (TKE) işletmeleri için artan gaz fiyatları koşullarında, Kiev’de ısı tarifeleri bu sonbaharda yaklaşık %40 oranında artabilir.

Şirket, tarifeleri düşürmenin tek yolunun Ukrayna gazının adil bir fiyattan şirketlere verilmesi olduğunu belirtti. Eğer ısı tedarikçilerine, Ukrgasvydobuvannya anonim şirketi ile, yani ticari aracılar olmadan doğrudan gaz alım ve satım anlaşmaları yapma fırsatı getirilirse, böylece yüksek fiyat artışlarının önüne geçilebilir.

Şirket, bu yılın Mayıs ayında TKE için gaz alımında özel vergilerin getirilmesi ile gaz fiyatlarında hızlı bir artış olduğunu vurguladı.

TKE, tarifelere dahil olanlardan önemli ölçüde daha yüksek fiyatlarla gaz almak zorunda kalıyor. Aynı zamanda, ısı tedarik şirketlerinin durumu, Naftogaz Trading’den yapılan sözleşmeler kapsamında gaz satın almak için piyasa dışı koşullar nedeniyle karmaşık bir durumdadır. Bunlar arasında gaz için aylık avans ödemeleri, gaz hacimleri için kotalar, TKE hesaplarından fonların otomatik olarak borçlandırılması ve benzerleri bulunmaktadır.

Ukrayna’nın Türkiye’ye gönderdiği yangın helikopterlerinin ikisi döndü

Ağustos ayı için ağırlıklı ortalama gaz fiyatı, Temmuz ayındaki ortalama fiyata kıyasla %18’lik bir artışla metreküp başına 15.25 bin UAH’lık rekor bir değere ulaştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com