Kiev’de, Hreşçatik Caddesi onarımı için 740 milyon harcanacak: İhaleyi Onur İnşaat kazandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’in en merkezi caddesi konumunda olan Hreşçatik Caddesi için planlama geçen yıl yapıldı. Prozorro ihale sisteminde açıklanan sonuçlara göre ihaleyi 739 milyon 500 bin UAH ile Türk inşaat firması Onur İnşaat kazandı.

Kiev-Krışatik-Maydan

Prozorro’nun halka açık ticaret web sitesinde verilen bilgilere göre ihaleye 3 firma katıldı. Bir firmanın ihale başvurusu evraklar sebebiyle reddedildi. Kalan iki firmanın fiyat teklifleri sonucunda ihale 739 milyon 500 bin UAH ile Onur İnşaat’ta kaldı.

Avrupa Meydanı’ndan başlayıp Bessarabskaya Meydanı’na kadar devam edecek onarım çalışmalarında bisiklet yolları yapılırken, görev tanımına göre, kazanan şirketin kaldırıma 10 cm kalınlığında granit levhalar döşemesi, dekoratif granit toplar, yeni yol işaretleri, zaman sayaçlı trafik ışıkları koyarken, aydınlatma ve drenaj sistemlerini değiştirmesi de gerekecek. Ayrıca, caddede bulunan iki yeraltı geçidinin elden geçirilmesi ve soğuk plastikle yeni yol işaretlerinin uygulanması gerekecektir. Engelliler için asansörler ayrı çıkışlar olarak sağlanacaktır. Yeşil alanlar çimlerle donatılırken, 441 kestane ağacı dikilmesi planlanıyor.

Türk Hava Yolları, Harkov’dan düzenli uçuş sayısını 14’e çıkarmayı planlıyor

Anlaşma şartlarına göre, granit plakalar için garanti 15 yıl, yol yüzeyleri için 5 yıl ve yol işaretleri için 1 yıldır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com