Kiev’de Hatalı Park Nedeniyle Çekilen Araba Nasıl ve Nereden Alınır?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yılın başından beri trafik müfettişlerinin uygun olmayan şekilde park edilmiş araçları çektirmeye hakları bulunmaktadır. Eğer aracı park ettiğiniz yerde bulamıyorsanız ne yapacaksınız?

Yahut bir şekilde aracın çekilmesini gerektiren (yaralanmalı ve ölümlü trafik kazasına karışma, trafik kuralı ihlali sonucu aracın çekilmesi) durumda aracınızı geri nasıl alacaksınız?

Öncelikle ‘102’ numaralı kısa telefon hattını arayarak aracın plakası ve modeli belirtmeniz sonrasında polis size arabanın durumunu belirtecektir. Eğer hatalı park nedeniyle çekici tarafından çekilmişse ул. Народного Ополчения, 9. adresindeki emniyet merkezine gitmeniz gerekmektedir.

Aracınız Kiev’de belirtilen şu adreslerde bulunan park yerlerinden birine götürülmüştür:

ул. Пуховской, 3 (Desnianski Reyon), Озерной, 1 (Obolonski reyon), Павла Усенко, 8 (Dneprovski reyon)

Çekici park yerlerinden araçlar mesai günlerinde 9-18 saatleri arasında alınabilmektedir. Haftasonu araç çekimi yapmalarına rağmen, parktan araç teslimi yapmamaktadırlar.

Ayrıca bakınız: Kiev’de Sokaklarda Otopark Müfettişleri Göreve Başlıyor

İlk 7 günde her takvim günü için 140 UAH park parası tahsil edilirken, 7 günden sonraki günler için fiyat düşmekte ve 24 UAH tahsil edilmektedir.

Çekici ücreti 2 tona kadar araçlar için 720 UAH, 3 tona kadar 840 UAH ve 3 ton üzeri araçlar için 1020 UAH. ödenecektir.

Ayrıca 510 UAH’da hatalı parktan ötürü trafik cezası ödenmesi gerekmektedir.

Unutmayınız: Hatalı park ettiğinizde araç içinde olduğunuz zaman bile polis 500 UAH’yı bulan bir trafik cezası yazabilir ancak aracınız çekilmez.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com