Kiev’de görevliler dışında toplu taşıma araçları kullanımı yasaklanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko 23 Mart’tan itibaren Kiev toplu taşımacılığı hizmetlerinin sadece kritik görevlerde çalışanların kullanımı için geçerli olacağını söyledi.

Belediye başkanı acil olarak bir video mesajı yayınladı ve “23 Mart Pazartesi gününden itibaren başkentin toplu taşıma araçları yalnızca şehrin yaşamında kritik alanlarda hizmet sağlayan işletmelerde çalışan yolcuları taşıyacak” dedi.

23 Mart’tan itibaren yolcu taşımacılığının sadece sağlık kurumu çalışanları, afet işleri çalışanları, kolluk kuvvetleri, belediye ve toplumsal hizmet işçileri, stratejik işletmelerin çalışanları ve marketlerde ve eczanelerde çalışanları taşıyacağını kaydetti.

Belediye başkanı şöyle dedi: “Bu insanlar özel bir paso ile yolculuk edebilecekler ve şimdi bu evreye geçiyoruz.”

Diğer tüm Kievlilerin bu kısıtlayıcı önlemler sırasında toplu taşımayı kullanamayacağını açıkladı.

Bu kısıtlama özel taşımacılığı etkilemeyecektir. Kliçko, “Toplu taşıma araçlarında seyahatin kısıtlanması, kişisel araçlarını kullananları etkilemeyecektir.” dedi.

Kliçko Çinli Wuhan da dahil olmak üzere birçok şehrin belediye başkanlarıyla konuştuğunu söyledi.

“Ana uyarı noktalarından birini inceledik ve analiz ettik: insanlar arasındaki temasların ciddi şekilde kısıtlanması, evde maksimum izolasyon ile mümkün.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com