Kiev’de Entuziastiv Caddesi’ni 262 milyon UAH karşılığında Onur İnşaat elden geçirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kamu hizmeti şirketi “Kievavtodor”, başkentin Dinyeper bölgesindeki Entuziastiv Caddesi’nde büyük bir revizyon başlatıyor. 262 milyon UAH karşılığında, Türk şirketi Onur İnşaat, karayolundaki asfaltı değiştirecek, otopark, güvenlik adaları, bisiklet ve yaya yolları yapacaktır.

Fotoğraf: Google Haritalar

Kamu ihale sitesi Prozorro’ya göre Entuziastiv Caddesi’nin elden geçirilmesi için Onur İnşaat Uluslararası LLCile bir anlaşma yaptı. Sözleşme bedeli ise 262.2 milyon UAH.

İşin tamamlanma şartları sözleşmede belirtilmemiş olup, sadece işin yapılması için standart sürenin 13 aydan fazla olmadığı belirtilmiştir. Sözleşme 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerlidir.

Onur İnşaat, sözleşmeye göre, söküm işlerini yapmak, elektrik aydınlatma ve kanalizasyon şebekelerini güncellemek, karayolunun ve bitişik sokakların mevcut asfalt beton kaplamasını değiştirmek; bisiklet yolu, otopark, güvenlik adaları donatmak; “cep önleyiciler” ve kaldırımlar yapmak; çitler, park önleyici direkler, araba pavyonları, trafik ışıkları ve yol işaretlerini de düzenleyerek çevredeki alanı çimlendirecektir.

Kurulan dış aydınlatma direkleri için garanti 15 yıl, kaldırım temelleri, kapaklar, fırtına ızgaraları, levhalar ve bariyer çitler için 10 yıl, asfalt kaplama içi 5 yıl, yol işaretleri için 1 yıl olmalıdır.

“Büyük İnşaat” programı kapsamında Odessa limanı ile otoyolu bağlayacak yeni yol yapılıyor

Caddenin toplam uzunluğu 2,712 metredir.

Youcontrol analitik sistemine göre Onur İnşaat International LLC 2004 yılında tescil edilmiştir. Ödenmiş sermayesi 2.16 milyon grivnadır. Ana faaliyet yol ve otoyol yapımıdır. Kurucuları Türkiye vatandaşları Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz‘in yanı sıra Lviv’den Oleg Farion‘dur.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com