Kiev’de Emlak Satışı Dolandırıcılığı Yapan Çete Çökertildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, yasadışı emlak satışlarında uzmanlaşmış yedi kişilik bir çete yakalandı. Ulusal Polis’in web sitesinde belirtildiğine göre çetenin dört yıl boyunca vatandaşlara yasadışı olarak sattıkları daireler üzerinden milyonlarca grivna kazandığı açıklandı.

Ubr.ua’nın haberine göre,  Kiev Ulusal Polisi başkanı Andrei Krishchenko “Her çete elemanına açıkça tanımlanmış roller atanıyor: duruma bağlı olarak ev sahibi, alıcı veya komisyoncu gibi davranabiliyorlardı. İnsanları yanıltarak sahte noterlere götürüyorlar, aynı daireyi benzer şekilde pekçok kişiye satıyorlardı. Alıcılar, satın alınan dairelerin yasal sahiplerinin olmadığını bile bilmiyorlardı” dedi.

Dolandırıcıların bu işlemlerden 9 milyondan fazla UAH kazandıkları; 40 yaşındaki çete liderinin daha önce birkaç kez emlak dolandırıcılığı nedeniyle gözaltına alındığı ve her defasında kefaletle çıktığı da belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com