Kiev’de elektrikli scooter kullanımlarına yeni düzenleme: Hız sınırı düşürülüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, yerel idare yetkilileri ve elektrikli scooter kiralama hizmetleri işletmecileri, bu araçların kullanımına ilişkin kuralları düzenleyen ve yeni kurallar getiren bir mutabakat anlaşması imzaladılar.

elektrikli scooter

Kiev Şehir Devlet İdaresinin basın servisi tarafından yapılan açıklamada “Bugün, Kiev Şehir Devlet İdaresi, Kiev’deki elektrikli scooter kiralama hizmetleri operatörleri ile bir İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladı. Şehir adına, belge, kendi kendini yöneten yetkilerin uygulanması için Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı Konstantin Usov tarafından imzalandı . Öte yandan, bugün Kiev’de elektrikli scooter kiralama hizmeti veren yedi şirketin temsilcileri tarafından imzalar atıldı: Bolt, Kiwi, Scroll, BikeNow, Zelectra, Jet ve Vzhooh” denildi.

Usov’a göre , ana kısıtlamalar arasında maksimum hızda 30-35 km 20 km’ye düşürülecek. Özel olarak belirlenmiş (yeşil, yaya ve tarihi) alanlarda hız 14 km’yi geçmemelidir.

Ayrıca, scooter’ları bırakmanın yasaklanacağı bölgeler belirleniyor. Tarihi merkez, diplomatik kurumların, devlet kurumlarının, kolluk kuvvetlerinin yanı sıra ulusal güvenlik ve savunma alanında faaliyetlerini yürüten kuruluşların etrafındaki bölgelerde kullanıcılar scooter’ı bırakamayacak.

Ayrıca, scooterların hareketinin yasak olduğu özel bir bölge listesi sunulacaktır. Bir scooter bu bölgelere girdiği anda otomatik kapanacaktır. Bunlar arasında Landscape Alley, Sagaidaçniy Caddesi’nin yaya kısmı, bazı dini alanlar, örneğin mezarlıklar ve devlet kurumlarının etrafındaki alanların bir kısmı bulunmaktadır.

Usov “Ayrıca, sabah başlangıç noktalarını düzene sokuyoruz. 5 ve 10 scooter içinayrılmış park yerlerinde Kiev’in tüm bölgelerinde 1.025 nokta olacak. Ve scooter sadece oralarda olacak. Böylece şehir, sabah şarj edildikten sonra başka bir yerde bırakılması sorununu çözecek.” dedi.

Ayrıca, mutabakatın önemli noktalarından birinin, operatörlerin her kullanıcıyı scooter kullanırken kaza ve yaralanmalara karşı sigortalama yükümlülüğü olduğunu da sözlerine ekledi. Poliçe, tıbbi bakım ve tedavi masraflarının yanı sıra üçüncü şahısların mülküne verilen zararı da kapsamalıdır. Kapsamı 100 bin grivna olacak.

Konstantin Usov “Bu tür olayların tespit edilmesini kolaylaştırmak için, her bir scooter her iki tarafta bir harf ve üç rakam biçiminde özel bir numara ile işaretlenmelidir. Bu, insanların doğrudan şikayette bulunmasına, bilgileri ihlal edenlerin tespit edilmesini kolaylaştıracak şekilde iletmesine olanak sağlayacak.” dedi.

Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Vekili’ne göre müzakerelerin en zor aşaması, operatörlerin şehre kiralama hizmetlerinin kalitesini kontrol etmek için gerekli verileri sağlama iznine ilişkin maddeydi: yoğun scooter kullanım saatleri, scooter’ların en çok talep gördüğü yerlerin listesi, saatlere ve günlere göre dinamik bir kullanım ısı haritası ve haftalık scooter olay raporu gibi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com