Kiev’de bakım ve onarım nedeniyle sıcak su hizmeti kapatılmaya başlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de 12 Mayıs’tan itibaren, ısıtma sistemlerinin hidrolik testlerinin yapılması ile bakım ve onarım çalışmaları için sıcak su geçici olarak kapatılmaya başlanıyor.

Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Peter Panteleev, başkenti kışa hazırlamanın gerekli bir parçası olan ısıtma sistemlerinin hidrolik testlerini gerçekleştirileceğini söyledi. Testler Nisan ayı başlarında yapılmalıydı, ancak karantina nedeniyle ertelendi.

Panteleev “Biz sıcak su eksikliğinin bir rahatsızlık olduğunu anlıyoruz ve bunun için özür dileriz. Ancak, başkentte çalışan bölgesel ısıtma sistemi ağını hazırlamak için başka bir yolu yoktur. Lütfen anlayışla bu adımı atın. Kamu hizmeti şirketi Kievteploenergo ve çalışanları bu çalışmaları en yüksek kalitede hızla tamamlayacak.” dedi.

Kiev Şehir Devlet İdaresi basın servisi, başkentin tüm bölgelerinde ısı şebekelerinin mukavemet açısından kontrol edilmesi ve ısıtma mevsiminin başlangıcında kazaların artmasını önlemek için hidrolik testlerin planlandığını vurguladı. Testler, onaylanmış programa uygun olarak tüm ısıtma yapılan bögelerde kademeli olarak yapılacaktır. Her bir bölümde hidrolik testlerin yaklaşık iki hafta süreceği ve karşılık gelen ısı noktalarının kapatılacağı varsayılmaktadır.

Testlerin hangi bölgelerde başlayacağı ve takvimi belirtilmemiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com