Kiev’de bahar aylarında hangi parklara gidilebilir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de ve Ukrayna’nın diğer şehirlerinde de havalar, baharda arada yağmura dönüp, sıcaklık azalsa da özellikle meyve ağaçları çiçeklerinden tutun, lale, leylak ve manolyalarla bahar ayı kendini görsel olarak da hissettiriyor.

Özellikle Kiev’de meyve ağaçlarının çiçeklerini her yerde, her sokakta görmek mümkün. Elma, kiraz, vişne, şeftali ağaçlarının çiçekleri yaygın olarak görülebilmektedir. Bununla birlikte Kiev’in bazı parkları var ki lale, leylak, manolya açısından çok zengin olup hatta bunu festival şeklinde organize etmektedirler.

Peki hangi parklar yoğun ilgi görmektedir?

  • Kiev’de merkezde yer alan Universitet Metrosu’nun hemen altında yer alan Fomina Botanik Parkı’nın içinde bir manolya coşkusu var.
Kiev'de bahar
  • Nehre paralel uzanan tepenin eteklerinde yer alan, Vidibutski Erkekler Manastırı’nı tepeden göre Hrişko Milli Botanik Bahçesi’nde hem laleler hem leylaklar bir festival havasında. Özellikle haftasonları çok kalabalık olmaktadır.
Kiev'de bahar

II. Dünya Savaşı Müzesi’nin hemen alt ksmında bulunan, nehir tarafında da girişi bulunan “Spivoçe Pole” olarak bilinen parkta ise en büyük lale festivali yapılmaktadır.

Spivoçe Pole
  • Nehrin sol yakasında yer alan Kyoto Parkı’nda ise sakura şöleni vardır. Sakuralar henüz çok genç. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde bu parkın çok daha fazla popüler hale geleceğini düşünüyorum.
Kyoto Park

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com