Kiev’de bahar dönemindeki periyodik sıcak su kesintileri 1 ay ertelendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de sıcak su ağında her yıl periyodik olarak gerçekleştirilen hidrolik testlerin başlaması pandemi kısıtlamaları sebebiyle 1 ay ertelendi.

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko “Bu yıl, geçen yıl olduğu gibi, ısıtma şebekelerinde hidrolik testlerin başlamasını bir aylığına erteliyoruz. Her ne kadar testler genellikle ısıtma mevsiminin bitiminden hemen sonra başlamış olsa da. şehir yetkilileri, okullarda uzaktan eğitim süreci olan katı karantina kısıtlamalarının uzatılmasını dikkate alıyor. Ve bugün Kiev’deki birçok insanın uzaktan çalıştığı, evlerin olduğu gerçeği var. Bu nedenle, şehirde ısıtma sistemlerinin hidrolik testine 4 Mayıs’tan sonra başlanacak,” dedi.

Şehrin ısıtma sezonunu da tamamladığını söyleyen Kliçko, bugün itibariyle tüm konut binalarının ısı kaynağından bağlantısının kesildiğini de ekledi.

Kliçko “Hastaneler, kreşler ve okullar, kilitlenme döneminde çalışma şekilleri dikkate alınarak kurumların bireysel isteği üzerine kapatılıyor. Bu ısıtma sezonu, ağ hasarına neden olan keskin sıcaklık dalgalanmaları nedeniyle karmaşıktı. Ancak bu koşullarda bile kaza oranını % 15 azaltmayı başardık. Bu, ısıtma sistemlerinde yapılan sistemik modernizasyonunun bir sonucudur. Son iki yılda, şehirde 270 km boru hattı yenilendi.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com