Kiev’de “Akıllı Gözetleme Kamera”larıyla 2,500 Suç Ortaya Çıkarıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yıl boyunca Kiev polisi, yüzleri ve plakaları tanıyarak, akıllı gözetleme kameraları yardımıyla 2,500’den fazla suç ortaya çıkardı.

Bu tür bir video gözetim sisteminin “Safe Capital” programı çerçevesinde kurulduğuna dikkat çekilirken, Kiev’de yaklaşık 7,000 video kamera bulunuyor.

 Finance.ua nın haberine göre, bu yıl için kurulu kameraların kayıtlarından elde edilen bilginin kullanıldığı soruşturma sırasında 2500 ceza davası açtık. Önceki yıllarla karşılaştırıldığında, düzinelerce veya yüzlerce değil, şimdiden binlerce “dedi.

Polis iletişim departmanı, bu şekilde, cinayet, adam kaçırma, soygun gibi en ciddi suçların bile ortaya çıkarıldığını belirtmektedir. Örneğin, Ağustos ayında silahlı kişilerin bir kuyumcuya saldırı düzenlediğini ve bir bekçi öldürdüğünü; video kameralar sayesinde, suçluların bıraktığı araba, hareketlerinin yönü, arabayı nereye bıraktıkları tespit edildi. Şu anda, tüm şüpheliler gözaltına alındı ve tutuklandı.”

Buna ek olarak, bu kameraların, güvenlik için kamu etkinliklerinde kullanıldığını söylüyor.

Raporda, “Aslında, polis çevrimiçi olarak bırakılan maddeleri, potansiyel olarak tehlikeli olabilecek arabaları vs izliyor. ayrıca kameralar bir önleyici tedbir” olarak belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Safe Capital programının bir parçası olarak, Kiev genelinde hepsi tek bir sistem üzerinden takip edilebilen 3,762 güvenlik kamerası kuruldu.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com