Kiev’de 2000 Bisikletli Yeni Bir Kiralama Sistemi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto-КМДА

Kiev şehir devlet idaresinin basın servisi tarafından bildirildiğine göre; başkentte yatırımcılar şehrin 10 ilçesinde 2000 bisiklete sahip 264 kiralık lokasyonu olan “bisiklet paylaşımı” kamusal kiralama ağını tanıttı.

Epravda sitesinin haberine göre, Mesajda, “Yatırım yarışmasının galibi, 2.000 bisikletten 264 kiralık nokta ağı oluşturmakla yükümlüdür ve bisikletler için kiralık yerler başkentin 10 ilçesine yerleştirilmelidir” denildi ve yarışmayı kazanan şirketin “Nekstbeyk Kiev” olduğu belirtildi.

“Bisiklet Paylaşımı Ağı” oluşturmak için tahmini maliyeti yaklaşık 33 milyon USD’dir.

Yarışma şartlarına göre, bisikletlerin standart donanımı şöyledir:

– Bisikletin mekanizmasını bloke eden ve ödeme yapmadan hareket etmesini önleyen ve böylece hırsızlığı önleyen akıllı bir kilit;

– Kiralama hizmetleri için ödeme yapmanızı ve bisikletin akıllı kilidinin kilidini açmanızı sağlayan yazılım;

– Bisikletin tam yerini izleyen bir GPS cihazı.

Belediye Basın Servisi “Bisikletlerin yerleştirilmesi standart olacak; asfaltta mavi işaretler uygulanacak ve farklı tasarımlar gerekmeyecek.” dedi.

Şu an başkentte 200 bisiklet bulunan 32 bölge olduğunu hatırlattı. Bu hizmet Kiev ve şehir halkı arasında popüler neredeyse 10 bin kez kullanıldı.

Bisiklet paylaşımı, kiralama istasyonlardan birinde bisiklet kiralamanıza izin veren bir kiralama sistemi olup; yolculuktan sonra şehirde kurulu olan herhangi bir kiralama noktasına bisikleti bırakmanıza olanak vermektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com