Kiev’de 16 Nisan’a kadar sürecek sıkı tecrit başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

5 Nisan itibariyle Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kilitlenme sıkılaştırılmaya başlandı. Toplu taşıma ile sadece özel geçiş hakkı olan kişiler seyahat edebilirken anaokulları da kapatıldı ve tüm öğrenciler uzaktan eğitime geçti.

Sıkılaştırılmış karantinanın sona erme tarihi

Belediye Başkanı Vitaliy Klliçko, Kiev’deki kilitlenmenin 5 Nisan 00:00’dan 16 Nisan’a kadar devam edeceğini; kısıtlamaların gevşetilmesinin ancak Kiev’in “kırmızı” bölgeden çıkması halinde daha erken mümkün olduğunu belirtti.

Toplu taşımada erişim kontrolü

Kiev’deki metro, otobüs ve her türlü toplu taşımada seyahat edebilmek için yolcuların yanlarında geçiş kartı, kimlik kartı ve maskesi olması gerekir .

Kritik görevleri yerine getiren işletmelerin çalışanlarına (sağlık çalışanları, itfaiyeciler, askeri personel, devlet kurumlarının çalışanları, barınma ve toplumsal hizmetler, sosyal hizmetler, ulaşım, ticaret) özel bir geçiş kartı verilecektir .

Geçiş izni almak için, kuruluşların başkanları Kiev Şehir Konseyi Ulaşım Altyapısı Departmanına başvurmalıdır.

KSCA, bu tür izinlerin sayısının sınırlı olduğunu (yaklaşık 400 bin), şahıslara verilmeyeceğini kaydetti.

Aynı zamanda, toplu taşımayı resmi kıyafete sahip çalışanlar geçiş izni olmadan da kullanabileceklerdir.

Metro çalışma saatleri

Kiev Metrosu Başkan Yardımcısı Natalya Makogon, 5 Nisan’dan itibaren yeraltı ulaşımının programa göre her zamanki gibi çalışacağını söyledi . Hatlardaki tren sayısı azalmayacaktır.

Ancak metroda seyahat sadece özel geçiş hakkına sahip olanlar belgelerini sunarak seyahat edebilecektir.

Şehir dışından Kiev’e ulaşım

Kiev’de daha sıkı kilitlenmenin getirilmesi, şehirlerarası ulaşım bağlantılarını etkilemeyecek . İnsanlar banliyölerdeden başkente gidebilecek.

Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı Mikola Povoroznik 5 Nisan’dan itibaren şehirlerarası toplu taşımanın işletilmesine ilişkin ek kısıtlamalar bulunmadığı, bu konunun Bakanlar Kurulu tarafından düzenlendiğini belirtti.

Ukrzaliznytsia, Kiev üzerinden tren trafiğini kısıtlamayacak

Karantina sıkılaştırılmasına rağmen, başkentten geçen tren tarifesi değişmeyecek. Ukrzaliznytsia, Kiev ve bölgedeki yolcuların biniş ve inişlerine herhangi bir kısıtlama getirmeyecektir. Bu aynı zamanda uzun mesafeli trenler ve banliyö trenleri için de geçerlidir.

Demiryolu taşımacılığının hareketini askıya alma kararı, yalnızca yakıt ve enerji komisyonunun özel bir emri ve acil durumlar komisyonu kararı ile alınabilir.

Anaokulları kapalı, okullar uzaktan eğitime geçiyor

5 Nisan’dan itibaren Kiev’deki anaokulları kapatılacaktır. Ayrıca, tüm okul dışı eğitim kurumlarında eğitim süreci askıya alınmıştır.

1.sınıftan 11. sınıfa kadar okul çocukları, meslek okulu öğrencileri veyüksek öğrenim uzaktan eğitim formatına geçecektir.

Kiev’de başka hangi yasaklar yürürlükte?

Şirketler, çalışanları uzak çalışma moduna transfer etmeleri veya bir tatil sağlamaları tavsiye edilmektedir.

Restoranların çalışma saatleri sınırlıdır ve yalnızca kapıda teslimat veya paket siparişleri yapabilmektedir.

Halka açık tüm etkinlikler yasaktır. Spor müsabakaları seyirci olmadan yapılabilir. Dini etkinliklerde, katılımcı sayısı kontrol edilir: 10 metrekare başına 1 kişi.

Kültür kurumlarının (müzeler, tiyatrolar, sinemalar ) ve eğlence merkezlerinin (diskolar, gece kulüpleri) çalışmaları yasaktır.

Bölgelerindeki marketler ve hijyen ürünleri, eczane gibi bölümleri hariç olmak üzere alışveriş merkezleri kapalıdır.

Kapatma sırasında gıda dışı pazarlar ve gıda fuarları yasaktır .

Planlı hastaneye yatışlar 5 Nisan’dan beri askıya alınmıştır. Bunun istisnası, hamile kadınlar, doğum yapan kadınlar ile yeni doğanlara, kanser hastalarına ve hastanın yaşamına gerçek bir tehdit olması halidir.

Güzellik salonlarının, kuaför salonları sadece randevu ile çalışabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com