Kiev Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Bursları Bilgilendirme Toplantısı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Bursları programı her yıl binlerce öğrencinin yararlandığı ve Türkiye’de uluslararası öğrenci olarak lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almayı sağlayan geniş çaplı bir burs programıdır. Türkiye Bursları programında bursiyer olmaya hak kazanan öğrencilerin, Türkiye’deki öğrencilikleri boyunca tüm okul, barınma ve sağlık masrafları Türkiye Cumhuriyeti Devletince karşılanmakta ayrıca bursiyerlere nakit burs verilmektedir.
Bu yıl yaklaşık 5000 öğrencinin Türkiye Bursları programı kapsamına alınması planlanmaktadır. Türkiye Bursları bugüne kadar içlerinde birçok Ukraynalı öğrencinin de bulunduğu 150.000’den fazla mezun vermiştir. Siz de bu programdan yararlanmak için başvuru süreci başlayan programa başvurabilirsiniz.

Oldukça ayrıntılı bir başvuru süreci olan programa başvurunuzu nasıl en doğru ve eksiksiz bir biçimde yapacağınızı öğrenmek için 31 Ocak 2019 Perşembe günü saat 16.00’da Kiev Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek olan Türkiye Bursları bilgilendirme toplantısına katılabilirsiniz. Türkiye Bursları programını düzenleyen Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkililerin katılacağı bu toplantıya katılarak başvurunuzu bir adım öteye taşıyacak bilgiler alabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Toplantı Günü: 31 Ocak 2019 Perşembe / Saat: 16.00
Yer: Kiev Yunus Emre Enstitüsü Toplantı Salonu

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com