Kiev yönetimi karantina kısıtlamalarını arttırma kararı aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko tarafından sabah verilen brifing sırasından 16 Nisan’dan itibaren Kiev’de, koronavirüsün yayılması ile bağlantılı olarak başkentin tüm girişlerindeki kontrollerin sıkılaştırılacağı belirtildi.

Kiev’e seyahat eden ve üçten fazla kişiyi taşıyan araçların yolcular ve şoförleri için zorunlu ateş ölçümleri yapılacağını belirten Kliçko “16 Nisan’dan sonraki Pazartesi’ye, Kiev’in tüm girişlerinde kontrolleri sıkılaştırıyoruz. Özellikle, başkentte seyahat eden yolcular için zorunlu termometri (ateş ölçümü) getirildi. Bu, sürücü de dahil olmak üzere, üçten fazla yolcu taşıyan otobüsler, yolcu ve yolcu araçları için geçerlidir.” dedi.

Mezarlık ziyaretleri

Kiev’deki tüm mezarlıkların artan karantina tedbirleri nedeniyle kapalı olacağını ve ziyaretlerin Haziran ayına erteleneceğini belirten başkan “Anma günlerinde kentin tüm mezarlıklarının acil durum komisyonunun kararı ile kapatılacağını vurguluyorum … Anma günleri 6 Haziran’a ertelendi.” dedi.

Bilgi: Ukrayna’da 19 Nisan Pazar günü Paskalya Bayramı olup, bu dönemde mezarlık ziyaretleri de yapılmaktadır.

Ukrayna Bakanlar Kurulu , koronavirüs pandemisi nedeniyle karantinayı Mayıs başına kadar uzatmayı planlarken, özellikle Kiev Bölgesel Devlet İdaresi, karantinayı salgının belirli bir düşüşüne kadar uzatmayı düşünüyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com