Kiev yetkilileri işletmeler için % 6.5 faizli yatırım kredisini tanıttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi basın servisi tarafından bildirildiğine göre Kiev şehir yetkilileri, Girişimcilik Geliştirme Fonu ile birlikte, işletmelerin yatırım projeleri için % 6.5 faizli kredisini tanıttı.

“Kiev girişimcileri, yatırım projelerinin uygulanması için yıllık % 13 oranında uygun koşullarda finansman alabilecekler. Şehir yetkilileri adına, proje çerçevesinde 2020 yılında, şehir bütçesinden küçük ve orta ölçekli işletmelere finansal ve kredi desteği için 7 milyon UAH sağlanmıştır. Bu fondan, kredi anlaşması tarafından belirlenen nominal faiz oranının % 50’si Kievli girişimcilere tazmin edilecektir. Böylece, şehir bütçesinden karşılanan fon sayesinde borçlunun son faiz oranı % 6.5 olacak.” denildi.

Programa kimler katılabilir?

  • Ticari kuruluşlar – Üretim tesisleri tamamen veya kısmen Kiev şehri veya Kiev bölgesi topraklarında bulunan ve özellikle Ukrayna Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak küçük veya orta ölçekli işletmelerin tanımına giren Kiev kentinde kayıtlı olan Ukrayna sakinleri:
  • Küçük işletmeler – Raporlama dönemi (takvim yılı) için ortalama çalışan sayısı 50 kişiyi yıllık geliri 10 milyon avroya eşit tutarı geçmeyen firmalar;
  • Orta ölçekli işletmeler – Raporlama dönemi (takvim yılı) içinde ortalama çalışan sayısı 50 ila 250 kişi ve yıllık geliri 10 ila 50 milyon avro olan işletmeler.

Kredi tutarı, ulusal para birimi cinsinden 600.000 Euro’ya eşit tutarı aşamaz.

Mali ve kredi desteği sağlama süresi en fazla 6 yıldır.

Mali destek aşağıda belirtilen kriterlere göre gerçekleştirilecektir:

  • Üretim tesislerinin kaydedilmesi ve yerleştirilmesi;
  • NACE 2010’a göre faaliyet türü ;
  • NACE 2010 uyarınca borçlunun ana faaliyetleri çerçevesinde kredilerin amacı ;
  • Borçlunun kendi katkısı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com