Kiev yeni çevre yolu inşaatı yaz aylarında başlayarak 4 senede bitirilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev çevreyolu projesinin uygulanmasına “Büyük İnşaat” çerçevesinde yaz aylarında başlanması planlanıyor. Proje 4 yıl içerisinde hayata geçirilecek.

Kiev çevre

“Ukravtodor” basın servisi tarafından bildirildiğine göre projenin tamamının 4 yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Toplam uzunluğu yaklaşık 150 km olan bir “yarım halka”nın inşası “Büyük Çevre Yolu” projesinin bir parçası olup, araçların şehir merkezine girmeden Kiev’den geçmesini sağlayacak.

Yan geçit yolunun M-07 Kiev – Kovel, M-06 Kiev – Çop, M-05 Kiev – Odessa ve H-01 Kiev – Znamenka ile H-08 Borispol – Mariupol ve 03 Kiev – Harkov otoyollarını birbirine bağlaması planlanmaktadır.

Ukravtodor’a göre proje 5 bölümden oluşacak:

  • M-06 Kiev – Çop ile M-05 Kiev – Odessa arası 35.2 km uzunluğunda.
  • M-07 Kiev – Kovel ile Yagodin’den M-06 Kiev’e – 18.1 km uzunluğunda,
  • M-05 Kiev – Odessa ile H-01 Kiev – Znamenka 22.9 km uzunluğunda;
  • Nehir üzerinde bir köprü inşaatı ile 25.7 km uzunluğundaki H-01 Kiev – Znamenka ve Gora – Rogozov yolları arası,
  • Gora – Rogozov’dan M-03 Kiev – Harkov’a 9.7 km uzunluğunda.

Beş aşama için tasarımın geliştirilmesi Ağustos 2020’de başladı. İlk iki parselin tasarlanması devam ederken, Mart 2021’de iki parselin daha tasarlanması için ihale açıklandı. Ukravtodor, son bölümün tasarım ihalesinin yakın gelecekte duyurulacağını söyledi.

2021 yazında ilk bölümlerin projelerinin hazır hale gelmesi ve yolun ilk etabının yapımına başlanması planlanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com