Kiev ve Odessa’da emirle insanları kaçıran çete üyeleri gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev, Odessa ve Ukrayna’nın diğer bölgelerinde, başta Kafkasya kökenli kişilerden oluşmak üzere çok sayıda organize grubu da içeren yasadışı örgüt üyeleri gözaltına alındı.

Kolluk kuvvetleri, örgütün talep üzerine insanları kaçıran beş üyesini ifşa etti ve gözaltına aldı, para ve mülklerine el koydu.

Ukrayna Başsavcılığı’nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre yıl içerisinde Kiev, Kiev bölgesi, Odessa ve Ukrayna’nın diğer bölgelerinde başta Kafkasya kökenli insanlardan oluşan çok sayıda organize grubu içeren bir suç örgütü faaliyet gösteriyordu. Örgüt üyeleri, vatandaşlardan ve işletmelerden zorla para alıyor ve mülklerine el koyuyordu. Ayrıca vatandaşları, bir ücret karşılığında “müşterilerin” çıkarlarına uygun yasadışı taleplere veya medeni yükümlülüklere zorluyorlardı. Ayrıca, insanları yasadışı olarak hapse atıyor veya kaçırıyorlardı.

Başsavcılık mesajında “Suç örgütü, açık bir hiyerarşiye sahip; lideri diğer üyeler tarafından koşulsuz tanınıyor, üyelerin disiplini ve her bir üyenin belirli bir rol ve görev dağılımı var. Grubun işleyişinin istikrarını ve güvenliğini sağlamak için, katılımcıları seçerken kişisel nitelikleri, fiziksel özellikleri, becerileri, bir grupta hareket etme yetenekleri, sabıka geçmişi, ateşli silahları kullanma becerileri dikkate alınıyordu.” denildi.

Özel operasyon sırasında, kolluk kuvvetleri eşzamanlı olarak, gözaltına alınan kişilerin Kiev ve Odessa bölgelerindeki ikamet yerlerinde ve ayrıca araçlarıda 50’den fazla arama gerçekleştirdi. Soruşturma sırasında örgüt mensuplarının suç işlemek için kullandıkları cep telefonları, ateşli silahları, kaba notları ve araç ruhsatlarını ele geçirdi.

Tutukluların soruşturması devam etmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com