Kiev turistler üzerinden bir rekor kazandı: En çok nereden geldiler?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi (KSCA) tarafından bildirildiğine göre 2019 yılında Kiev’de alınan turizm vergisi 63 milyon UAH’ya ulaştı. Kiev Şehir Devlet İdaresi’ne göre, bu bir yıl öncesine göre neredeyse iki kat daha fazla.

Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı Marina Honda‘ya göre, bu miktar Ukrayna‘nın başkenti Kiev için bir rekor oldu.

“Geçen yıl turizm vergisinden elde edilen gelir 30 milyon UAH’dan fazla arttı. 2018’de bu miktar 32.9 milyon UAH’a ulaştıysa da 2019’da planlanan 35 milyonu çok fazla aşarak 63.6 milyon UAH ile rekor kırdı. Kiev, hem Ukrayna’dan hem de yurtdışından gelen turistler için giderek daha ilginç hale geliyor ve turizm endüstrisi başkent için çok umut verici.” dedi.

2019’da Kiev’i en çok ziyaret eden ülkelerin vatandaşları:

  • Beyaz Rusya;
  • İsrail;
  • ABD;
  • Almanya;
  • Türkiye.

Marina Honda Hindistan, Kanada ve İsveç’ten gelen yabancı turistlerde de önemli bir artış olduğunu belirtti.

Kiev Konseyi tarafından onaylanan karara göre, 2019 yılında turizm vergisi oranı yerli turist için asgari ücretin % 0.4’ü (1 Ocak 2019 – 4173 UAH) ve yabancı turistler için % 1’idir. Yani, yerli turist için günlük 16.69 UAH ve yabancı turist için günlük 41.73 UAH.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com