Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

1834 yılında felsefe eğitimi veren bir okul olarak kurulan Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi  Ukrayna’nın en iyi üniversitelerinden biridir.

Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi

Araştırma üniversitesi olarak gösterilen Taras Shevchenko National University of Kiev, akademik alanda elde ettiği başarılar ile adından sıkça söz ettirmektedir. Beraber çalıştığı akademisyenlerin yürüttüğü araştırmalar çok sayıda ödülle ödüllendirilmiştir.

Dünyanın dört bir yanından öğrenciye eğitim veren okulda toplamda 14 fakülte bulunmaktadır. Kuruluşundan bu yana okul defalarca isim değiştirmiştir.

Günümüzdeki isim ise 21 Nisan 1994 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Leonid Kravchuk tarafından verilmiştir.

Üniversitenin 57 ülke ile eğitim ortaklığı anlaşması bulunmaktadır. Her yıl onlarca üniversiteden akademisyen ve eğitimci araştırmalara katılmak ve ders vermek için üniversiteye gelmektedir.

Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi Fakülteleri, bölümleri ve akademik altyapısı

Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi’nde 13 fakülte bulunmaktadır: Coğrafya, İktisat, Tarih, Sibernetik, Matematik ve Mekanik, Sosyoloji, Bilgi Teknolojisi, Radyo Fiziği, Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri, Psikoloji, Fizik, Felsefe, Kimya, Hukuk.

Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi’nde 8 Enstitü (Askeri Akademi, Yüksek Teknoloji Merkezi, Gazetecilik Enstitüsü, Jeoloji Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Merkezi, Dilbilim Enstitüsü ve Devlet Güvenlik Müdürlüğü) ve 1 Eğitim ve Araştırma Merkezi (Biyoloji Enstitüsü), 2 Kolej (Optik ve Mekanik Koleji, Jeolojik Araştırma Koleji), Ukrayna Fiziksel ve Matematiksel Lisesi bulunmaktadır.

Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi, Ukrayna Çalışmaları Merkezi, Jeoloji ve Zooloji Müzesi, Üniversite Tarihi Müzesi, Arabuluculuk Dilbilim Müzesi, Bilişim Merkezi, Astronomik Gözlemevi, yayın ve reprografi birimi de dahil olmak üzere bir dizi başka tesise sahiptir. Kiev Üniversitesi ve Maksymovych Akademik Kütüphanesi’nde 3,362,359 belge örneği bulunmaktadır.

Kiev Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi’nde yurt imkanları

Öğrenci yurtları, konforlu yurtlar, bilgisayar kulüpleri, spor tesisleri, kafeteryalar ve dans salonları bulunan bir kampüs tarafından sağlanır. Sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için, Üniversitenin Dnipro nehri kıyısında hem sağlık spası hem de spor tesisleri bulunmaktadır.

Bugün, Üniversitenin 57 ülkeden 227 yabancı eğitim ve bilimsel kurum ile ikili ortaklık anlaşmaları bulunmaktadır. Araştırmaya, konferanslara katılmak ve konferans vermek için yılda 32 ülkeden 180 yabancı akademisyen ve öğretim üyesi üniversiteyi ziyaret ediyor. Her yıl 1500’den fazla öğretim görevlisi, araştırmacı ve öğrenci yurtdışına seyahat ediyor.

Daha Detaylı bilgi için Üniversitenin sayfası linke tıklayın

Kaynak: Knu.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com