Kiev şehir merkezinde trafik kısıtlamaları ve yüksek park ücretleri önerisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başkent, Kiev halkının ve Kiev’e gelen misafirlerin normal hareket etmeleri için trafiği ihlal edenler üzerindeki tüm etki seviyelerinden azami ölçüde yararlanmalıdır. Bu aynı zamanda merkezi caddelerdeki kısıtlamalar, ücretli giriş ve yüksek otopark fiyatları ile mümkündür.

Kiev belediye başkanı danışmanı Maxim Bakhmatov kendisiyle yapılan bir röportajda:

“Bessarabka’da park etmek istiyorsan, saat başına 2, 3 ya da 5 avro öde! Besarabka, Kievlilerin günlük geldiği yer değil. 10-15 dakika burada bir arabanın duraklaması zaten diğer yola gidecekler için ciddi bir problem. Jitomir’den şehrin sol yakasına giderken farklı yol varken neden Bessarabska’dan geçiyorsunuz? Kiev’in merkezi caddelerinde araba sürmek kesinlikle sınırlandırılmalı: ücretli giriş, yüksek park ücretleri ve hatta hatta tek günlerde kapalı olması gerekir” dedi.

Bakhmatov’a göre, yetkili makamlar her fırsatı kullanmalı, böylece şehir kirlenmemeli ve aynı zamanda şehir trafiği güvenle devam etsin.

“Yalnızca beş günlük sıkı kontrol ile toplu taşıma şeritlerinin normalleştiğini görüyoruz. Yani, Kiev halkı yolun kurallarına uymak istiyor, ancak biraz yardıma ihtiyaçları var.” dedi.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com