Kiev “sarı bölgeye” geri döndü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, bölgelerdeki salgın durum nedeniyle karantina bölgeleri güncellendi. Yeni düzenleme sonucunda Kiev “sarı bölgeye” döndü. Ternopil ise kırmızı bölgeye alındı.

Bakanlar Kurulu Bakanı Oleg Nemçinov tarafından açıklandığına göre Kiev’de “yeşil bölge”deki kısıtlamalara ek olarak sosyal kurumları ziyaret etmek yasaktır.

Yeşil bölge ile ilgili kısıtlamalarda: Kapalı alanlarda maske takmak zorunlu, sinemalarda koltuklar % 50’sinden fazla dolu olamaz, toplu taşıma araçlarında yolcuların taşınmasına sadece maskeyle ve koltukta izin verilmektedir.

Yeni düzenleme 28 Eylül gece yarısı yürürlüğe girecek ve 14 gün süreyle geçerli olacaktır.

Daha önce Kiev “sarı” bölgeden “turuncu” bölgeye alınmıştı. Ayrıca, iyimser tahminlere göre, Kiev Mart ayına kadar “turuncu” karantina bölgesinde kalabilir.

25 Eylül tarihi itibariyle son gün Kiev’de yeni günlük vaka sayısı 380 olup; Kiev’de toplam aktif vaka sayısı 14,448’dir. Şu ana kadar enfekte olanların sayısı 21,045 olup, 6,255 kişi iyileşmiş, 342 kişi vefat etmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com