Kiev sakinlerinin % 60’ı belediye başkanı olarak Kliçko’nun faaliyetlerinden memnun

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyolojik araştırma grubu “Rating” tarafından yürütülen bir anketin sonuçlarına göre Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’nun faaliyetleri, Kiev sakinlerinin % 60’ı tarafından olumlu olarak değerlendirildi.

Salı günü açıklanan anketin sonuçlarına ilişkin raporda, “Kiev sakinlerinin % 60’ı belediye başkanı Vitaliy Kliçko’nun faaliyetlerinden memnun,% 37 memnun değil. Başkent belediye başkanının çalışmalarından duyulan memnuniyet dinamikleri olumlu bir eğilim sergiliyor.” denildi.

Ankete katılanların % 59’u, Kliçko’nun görev süresi boyunca Kiev’deki durumun iyileştiğine inanıyor. % 26’sı durumun değişmediğine, % 13’ü kötüleştiğine inanıyor.

Kliçko’nun koronavirüs pandemisine karşı mücadeledeki çalışması, yanıt verenlerin % 6’sı tarafından “mükemmel”, % 59’u tarafından “iyi” olarak derecelendirildi. “Kötü” ve “çok kötü” olarak değerlendirenler sırasıyla % 21 ve % 6 oldu.

Aynı zamanda, katılımcıların % 69’u Ekim 2020’de belediye başkanı ve belediye meclisi seçimlerinde oy kullanacaklarını kesin olarak ifade etti. En yüksek düzeyde katılım, en yaşlılar arasındadır.

Anket 31 Ağustos – 1 Eylül 2020 tarihleri arasında Kiev şehrinin 18 yaş ve üzeri 1200 Kiev sakini ile gerçekleştirildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com