Kiev-Moskova trenindeki Koronavirüs: 5 Ukraynalı hastaneye kaldırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre Bryansk’ta (Rusya Federasyonu), Kiev-Moskova treninde bulunan 5 Ukraynalı koronavirüs olduğundan şüphelenilen Çinli bir kadınla birlikte hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı’na göre, iki erkek ve üç kadın hastanenin bulaşıcı hastalıklar bölümüne yatırıldı. Şimdi iyi durumdalar ve sağlıkları hakkında şikayetleri yok. Laboratuar analizleri devam etmektedir.

Buna ek olarak, altı Ukrayna vatandaşı hastaneye yatmayı reddetti.

Sağlık Bakanlığı, “Ukrayna vatandaşlarına sıcak yemekler de dahil olmak üzere gerekli her şey sağlanıyor. Yeni bir koronavirüs için laboratuvar testlerinin sonuçlarını aldıktan sonra, daha sonraki takiplerinde bir karar verilecek.”

21 Şubat Cuma günü Bryansk bölgesinde, bir Çinli Kiev-Moskova treninden çıkarıldı. Yüksek ateşi vardı ve bu nedenle doktorlar onu koronavirüs enfeksiyonu şüphesiyle muayene ettiler. Testten sonra koronavirüs enfeksiyonu doğrulanmadı, ancak aynı vagonda Çinli kadınla birlikte seyahat eden yolcular karantinaya alındı.

Daha sonra, Devlet Sınır Servisi, Kiev-Moskova trende Çinli bir kadınla aynı vagonda seyahat eden Ukraynalı 13 kişinin Rus Bryansk’ta karantinaya alındığını bildirdi. Toplamda 21 kişi karantinaya alınmış odu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com