Kiev metrosunda maske rejimine uymayan bir yolcuya 17 bin grivna para cezası (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Büyükşehir polisi, Kiev metrosunda maske rejimine uyumu kontrol eden bir video yayınladı. Bir yolcu, karantinayı ihlal ettiği için mahkeme yoluyla 17 bin grivna para cezasına çarptırıldı.

Metro'da maske rejimine uymayan yolcuya ceza

Kiev Ulusal Polisi Ana Müdürlüğünün basın servisine göre, metro istasyonlarında görev yapan polisler, yetkileri dahilinde yolcuların karantinaya uygunluğunu izlemeye devam ediyor. Özellikle, kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı, mesafe bırakılmasını denetliyorlar.

Basın açıklamalasında “Genel olarak, insanlar kurallara uygun harekete ediyor ve koruyucu bir maske takıyorlar. Kategorik bir ret durumunda, Ukrayna Kanununun İdari Suçlarla ilgili (karantina kurallarının ihlali) kapsamında idari bir protokol hazırlıyoruz. Kiev’de üç idari protokol hazırlandı.Bu tür bir durumda, vatandaşın 17 bin grivna para cezası ödemesi şeklinde mahkeme kararı verildi.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com