Kiev makamları bu yıl 5 milyondan fazla turist gelmesini bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev şehir devlet idaresi başkan yardımcısı Marina Honda bu yıl Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 5 milyondan fazla turist tarafından ziyaret edilmesini bekliyor.

“Son yıllarda, Kiev şehrini ziyaret eden turist sayısı arttı. Geçen yıl 4 milyon turist vardı, bu yıl 5 milyondan fazla turist bekliyoruz.” dedi ve Çernobil dizisinin yayınlanmasının ardından ülkeye daha fazla yabancı turistin gelmeye başladığını vurguladı.

“Bu arada, 2014’ten günümüze, Kiev’de film ve video çekimi için talep sayısı 5 kat arttı. Yani, daha önce bir yıl boyunca 200-300 başvuru aldıysak, şehir yetkililerine binden fazla bildirimde bulunuyorduk. 1 Eylül itibariyle, bu 850 başvuru oldu. Bunlar video çekiyor, film çekiyor ve % 70’i Kiev şehrini filme almak için gelen yabancı şirketler.”dedi.

Bakınız: Turistler için en cazip ülkeler arasında Ukrayna’nın yeri

Marina Radova, turistlerin genellikle 4 ila 7 gün arasında Kiev’de kaldığını belirtti.

“Şimdi turist sayısının arttığını görüyoruz. Bugün zaten bir milyon yabancı turist ve neredeyse bir buçuk milyon yerli turist var. Turistlerin ana akışı İsrail, ABD , Belarus, Almanya, İngiltere, Fransa, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’dan geliyor. En sık, akrabaları ziyaret ediyorlar, sadece turizm için gelenler var, Kiev’in ne olduğunu öğrenmek için iş gezileri düzenleniyor, festivaller, etkinlik turizmi, tedavi ve alışveriş için gelenler var.”dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com