Kiev-İstanbul hattına yeni bir havayolunun girmesine izin verilmedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Havacılık Hizmetleri Komisyonu yaptığı toplantıda Azur Air Ukraine’in Kiev-İstanbul rotasına giriş talebine izin vermedi.

Havayolu firması, bu hatta haftada yedi kez çalışma hakkı isteyerek Ukrayna Devlet Havacılık Hizmetleri’ne başvuruda bulunmuştu.

Red kararı sebebinin ise, ücretsiz bir kotanın bulunmamasına dayanmaktadır.

Artık her iki tarafın havayolları, haftada 24 kez Kiev-İstanbul arasında uçabiliyor. 21 uçuş için kota Ukrayna Havayolları UIA’ya aktarıldı, SkyUp ise haftada üç kez uçabiliyor.

SkyUp, verilen hakları tam olarak kullanırken, UIA haftada 21 yerine yalnızca yedi kez uçmaktadır.

Ukrayna mevzuatı, düzenleyicinin kotayı tam olarak kullanmaması durumunda bir havayolunun haklarını kısıtlamasına ve frekansları diğer hava taşıyıcılarına aktarmasına izin vermektedir.

28 Ocak’taki bir toplantıda komisyon, UIA’nın kullanılmayan frekansları Azur Air Ukraine’e aktarma haklarının sınırlandırılması konusunu değerlendirdi, ancak sonunda bu hakları havayolu şirketinden almama kararı aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com