Kiev ilk kez milyonu aşan nüfuslu şehirler sıralamasında dünyada ilk yüze girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2021’de Kiev, Best Cities Reports 2021 sıralamasında 139. sıradan 87. sıraya yükselerek konumunu iyileştirdi. Böylece Ukrayna başkenti ilk kez En İyi Şehirler listesinde ilk yüz arasına girdi.

Best Cities Reports 2021, Resonance Consultancy’den yaşam, iş, yatırım ve seyahat alanında dünya şehirlerinin kapsamlı bir sıralamasını yapmaktadır. 2021 raporu ise 6. rapordur.

Yayında Kiev şöyle tanımlandı:

Ukrayna’nın başkenti Kiev Avrupa’nın ilk sırada gelen bir başkenti olmayabilir ama en belirgin olanlardan biridir. Şehir 1500 yıllık bir yaşam ve Slav tarihinin ansiklopedisi olduğu gibi ulusunun bayrağı kadar renkli ve canlı, Ukrayna Paskalya yumurtaları gibi boyanmış binalarıyla ve Dinyeper Nehri’nden bakıldığında tepelerinde parıldayan altın kubbeleri var.

Kiev’de Güney Köprüsü’nde onarım 24 Ağustos’ta. Trafik 2 ay süresince kısıtlanacak

Bütün bunlar kışları bir şekilde, Kiev’in neşeli yerlilerinin kendini beğenmişliği ve cana yakınlığı kadar katlanılabilir kılıyor. 2021 yılında ilk kez ilk 100’de, görülecek yerler ve önemli noktalar arasında ise 28. sırada yer alıyor. BUnlar ,kiliseler. Peçerska Lavra kompleksi geçmişi bin yıl geriye giden UNESCO Dünya Mirası alanıdır. Başka bir UNESCO mirası ise Ayasofya Katedrali, ödüllerden biri ise çan kulesine tırmanmak ve şehrin en güzel manzarasına bakmak. Hikaye kitabı gibi olan St.Michael Altın Kubbeli Manastırı ve St. Vladimir Katedrali. Kiev müzeleri dünya çapında 27. sırada. Ulusal Sanat Müzesi ve “Sadece Kiev’de” olan İkinci Dünya Savaşı Ulusal Müzesi.

Resonance Consultancy, dünyadaki nüfusu bir milyondan fazla olan şehirleri, yerel sakinler ve turistler tarafından sunulan hizmetlerin kalitesine ilişkin istatistiksel göstergelere ve değerlendirmelere dayalı olarak sıralamaktadır. Altı ana kategoride gruplandırılmış 25 alan değerlendirilmektedir

Türkiye’den listeye giren İstanbul 21. sıradadır. İlk 10 sırada Londra, New York, Paris, Moskova, Tokyo, Dubai, Singapur, Barselona, Los Angeles ve Madrid gelmektedir.

Ukrayna’da daire kiralarken dikkat: Dolandırıcıların kurbanı olmayın!

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com