Kiev idaresinden hastanelere 2 ekspres laboratuvar ve 39 yeni ambulans verildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, başkentin acil tıp hizmeti ihtiyaçları için 39 yeni ambulans ve koronavirüsün sebep olduğu akut solunum yolu hastalığı COVID-19 tanısı için iki ekspres laboratuvarın büyükşehir hastanelerine teslim edildiğini açıkladı.

Kliçko “Bugün şehir idaresinin satın aldığı 39 yeni ambulansı sağlık tesislerine teslim ediyoruz. Koronavirüs teşhisi için iki ekspres laboratuvar Borispol ve Igor Sikorskiy havaalanlarına yerleştirilmek üzere satın alındı. Ancak havaalanları hala kapalı olduğu için bu ekipmanı Aleksandrovsky hastanesine ve 9 numaralı şehir hastanesine aktarıyoruz.” diye açıkladı.

Ekspres laboratuvarların daha güvenilir bir sonuç ve tükürük yardımıyla teşhis yeteneği sağladığını ekledi. Test sonucu 40 dakikada çıkmakta ve güvenilirliği % 97-99’dur. Bu tür mobil laboratuvarlar ayrıca virüsün veya potansiyel olarak enfekte olmuş asemptomatik taşıyıcıları tanımlamaya yardımcı olmaktadır dedi.

Bu tür iPonatic laboratuvarları bugün 12 ülkede, özellikle Fransa, Japonya, Tayland, Moğolistan, İran ve diğerlerinde koronavirüs tanısı için kullanılmaktadır. Kiev idaresi buna benzer 10 ekspres laboratuvar daha satın aldı ve önümüzdeki iki hafta içinde teslim edilmesi bekleniyor.

Kliçko “Başkentte acil tıp hizmetleri için araç filosunu sürekli güncelliyoruz. Bugün doktorlarımızda 298 modern araç var. Bu rakamlarla Dünya Sağlık Örgütü’nün 10 bin kişi başına bir ambulans olan gereksinim seviyesine daha yakınız. Mevcut koşullarda, koronavirüsün yayılması durumunda daha fazla ihtiyacımız olacaktır. ” dedi.

Kaynak Fofoğraflar: glavcom.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com