Kiev Çin’den ikinci parti tahliye hazırlıklarına başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukrayna vatandaşlarının yeni koronavirüs Covid-19’un yayılması nedeniyle karantinaya alınan Wuhan’da (Çin) bulunan 10 Ukraynalı’nın tahliye edilmesine yönelik ikinci parti hazırlıklarının başladığını duyurdu.

İnterfax ajansının verdiği habere göre, Kuleba, Perşembe günü Ukrayna’da düzenlenen bir brifingde, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Altyapı Bakanlığı ile birlikte Ukraynalıların Çin’den tahliyesi konusunda hazırlıklara başladığını belirtti. Ukrayna Büyükelçiliği, 10’u Wuhan’da olmak üzere Çin’de 41 vatandaşın bulunduğunu söyledi.

Bakan, “Eğer başka birinin daha tahliye edilmesi gerekiyorsa, son listeyi yapacak olan Ukrayna Büyükelçiliği ile temasa geçmenizi rica ediyorum.” dedi.

Kuleba, “Şimdi bu adıma hazırlanma sürecine başlıyoruz” dedi ve tahliye planının detaylarının daha sonra açıklanacağını söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com