Kiev büyükelçisi Ukrayna’nın kuzey doğu şehirleri gezisine devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere Kuzey Doğu Ukrayna şehirlerini kapsayan ziyaretleri kapsamında Poltava’daki gezisini tamamlayarak Harkov’a geçti.

24-28 Mayıs tarihleri arasında planlanan gezi Poltava, Harkov, Sumi ve Çernigov şeklinde devam edecek. Gezi, bu şehirlerdeki Ukrayna yerel yönetimleri ve Türk iş dünyasını ziyaretlerle birlikte, mukim vatandaşlar ve öğrencilerle yapılacak tanışma ve sohbet toplantılarını da içermektedir.

Poltava’da Vali ve Belediye Başkanı ile görüşmelerini yapan Büyükelçi Güldere, bölgedeki iş ve yatırım imkanları da dahil olmak üzere gündemdeki konuları yerel yetkililerle ele aldı.

Poltava’da yaşayan işadamları ve burada okuyan öğrencilerle de buluşan Güldere ayrıca Poltava’da son 10 yılda 10 bin civarında Türk ve Ukrayna vatandaşı için istihdam yaratan Onur İnşaat’ın şantiyesini de ziyaret etti.

Poltava’da bulunan Savaş Müzesini de ziyaret eden Gükdere ‘‘Poltava Savaş Müzesi’nin 18. yüzyılın başındaki Büyük Kuzey Savaşı odaklı koleksiyonunda Ukrayna Hetmanları ve Osmanlı İmparatorluğu arasında dönem dönem kurulan ittifaklardan örneklerle tarihimizden izler bulunduğunu tarih meraklılarına belirtmek isteriz.” diye belirtti.

Bugün ve yarın (25-26 Mayıs) Harkov’da, 27 Mayıs’ta Sumi’de, 28 Mayıs’ta Çernigov’da bulunacak Büyükelçilik heyeti, ziyaretini tamamlayarak Kiev’e dönecek. Bölgede bulunan Türk iş dünyası temsilcileri ve mukim vatandaşlarımız görüşme taleplerini embassy.kiev@mfa.gov.tr adresine telefon numarası da içeren bir e-posta ile yollayabilirler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com