Kiev Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs Töreni Gerçekleştirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

T.C.Kiev Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele’nin 100. yılı vesilesiyle bir anma töreni gerçekleştirildi.

Törende saygı duruşu ve istiklâl marşı okunmasından sonra Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere bir konuşma yaptı. Konuşmasında bugünlere nasıl mücadele ederek gelindiğini ve Atatürk’ün Samsun’a çıkış sürecinden Cumhuriyetin ilanına giden süreci anlattı.

Törene Türkiye-Ukrayna Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Kiev Büyükelçisi Sayın Yağmur Ahmet Güldere ve eşi Seda Güldere,  Büyükelçilik personeli, Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Kalan, Eko Avrasya Ukrayna Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Damyan, Genel Sekreter Kadir Çurku, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Esin Acar Ergin  Yunus Emre Ensitüsü Başkanı Dr.Ender Korkmaz, TUSİB yönetim kurulu üyeleri, işadamları, Ukrayna Türk toplumunun fertleri ve öğrenciler katıldı.

Törende çekilen fotoğraflara yüksek çözünürlüklü ulaşmak için tıklayınız.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com