Kiev Büyükelçiliği önünde küçük bir grubun “Barış Pınarı Harekatı” protestosu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

kiev baris pinari harekati protestoculari (1)

Facebook’ta örgütlenen küçük bir grup Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği önünde Barış Pınarı Harekatı’nı protesto için toplandı. 30 kadar kişinin katıldığı toplantıya birkaç Suriyeli de eşlik etti.

Polisin güvenlik önlemlerini aldığı alanda ambulans ve sağlık ekibi de hazır bulunuyordu. Etkinlik sayfasında 110 üzerinde kişinin katılımı bekleniyordu. Çevreden geçenlerin garip bakışları ve ne olduğunu bile anlamadığı protesto, göstericilerin beklediğinin aksine olaysız sona erdi. Bir olay beklentisi içine girmiş televizyonlar, muhabir göndermesine rağmen protestocular hedefine ulaşamadı. Eylemin organizatörlerinden biri olduğu düşünülen Suriye vatandaşı yarın Amerikan Elçiliği önünde benzer bir eylem planladıklarını muhabirlere söyledi.

Protetocular ilk olarak Elçiliğin girişine 2 Türk tankı maketi yerleştirdi. Protestonun sonuna doğru ise katledilmiş çocuk ve bebek fotoğraflarını Türk Ordusu yapmış gibi göstererek tankların çevresine yerleştirdiler.

Daha önce büyükelçilik binası önünde provokatif eylem yapıp, sonrasında ikinci eylem için davette bulunmuşlardı.

Türkiye’nin Barış Planı Harekatı’nı işgal olarak niteleyen, Cumhurbaşkanı’na katil diyen eylemciler sırayla kısa kısa konuşmalar yapıp, sloganlar attı. Sadece alanda bulunan birkaç Suriyelinin alkışları protestonun sönük geçmesini engelleyemedi.

Protestodan kısa kısa görüntülerle hazırladığımız bir video:

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com