Kiev Büyükelçiliği IPW Top-10’da 5. sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Politikası Enstitüsü (IWP) her yıl Ukrayna’daki yabancı diplomatik misyonların kamu diplomasisi derecesini, Ukrayna ve yabancı diplomatik temsilciliklerin web sayfalarında yayınladığı bilgilerin analizine dayanarak hazırlanmaktadır.

2019 yılı için hazırlanan derecelendirmede Ukrayna’daki Kiev Türk Büyükelçiliği tüm diplomatik misyonlar içerisinde 5. sırada değerlendirildi

IWP kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Victor Shlinchak “Bu yıl metodolojide, elçilikler tarafından gerçekleştirilen etkinliklerin ve hazırladıkları etkinliklerin matematiksel olarak hesaplanması dikkate alındı. Derecelendirme, hükümetler arası belgelerin hazırlanması ve imzalanması ile birlikte devlet başkanlarının dış ziyaretlerinden de etkilenmiştir. Subjektif uzmanların değerlendirmesinden uzaklaştık ve kamu diplomasisi düzeyini değerlendirmemizi sağlayan metodolojiye geçtik.” diye açıkladı.
 
2019 yılı IPW Kamu Diplomasisi Derecesi’nde İlk 10 Ülke Büyükelçilik ve Diplomatik Misyonu

  1. Litvanya Büyükelçiliği – 5.35
  2. Estonya Büyükelçiliği – 5.29
  3. Almanya Büyükelçiliği – 5.28
  4. NATO Temsilciliği – 5.27  
  5. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği – 5.26
  6. Polonya Büyükelçiliği – 5.25
  7. İsrail Büyükelçiliği – 5.2142
  8. Fransa Büyükelçiliği – 5.14
  9. Letonya Büyükelçiliği – 5
  10. Macaristan Büyükelçiliği – 4.923

Hazırlanan raporda derecelendirmeye giren diplomatik misyonlarla alakalı kısa açıklamalar da yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere hakkında şöyle denildi:

Türkiye’nin Ukrayna’ya ilgisi önde gelen bir Karadeniz bölgesi ülkesi ve bölgede mücadele etmek için tüm dayanaklara sahip olan bir ülke olarak, Büyükelçiliğinin Ukrayna’daki operasyonundaki yansımasını buldu. Ankara tarafından Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin kabul edilmemesi, ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve askeri-teknik işbirliği alanında etkileşim, diğer faktörlerin yanı sıra, Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisinin proaktif konumundan da kaynaklanmaktadır.

Viktor Shlinchak, önde gelen Ukrayna düşünce kuruluşlarından biri olan Dünya Politikası Enstitüsü’nün kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Uzmanlık alanı, uluslararası yönetişim uygulamaları, yolsuzlukla mücadele mevzuatı ve dış politika çalışmalarının yanı sıra iç ve dış politika süreçlerinin analizini de içermektedir. 2010 yılından bu yana «Glavcom» bilgi ajansının ortak sahibidir ve başkanıdır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com